Agera Nu! Säg nej till svensk vapenexport

Ett sätt till att göra världen till en fredligare plats, är genom att sluta sälja vapen (gärna även sluta tillverka vapen…), men låt oss ta ett steg i taget. Nu kan du agera och visa att du, liksom 55 procent av svenska folket, inte vill att Sverige ska exportera vapen överhuvud taget.

Det är oerhört enkelt, och tar knappt en minut.
Klicka här, och skriv under uppropet som säger nej till svensk vapenexport!

Enligt hemsidan ofog.se så är all vapenexport från Sverige förbjuden i lag. Trots detta, så är Sverige en av världens största exportörer av vapen – och exporten har fyrdubblats under 2000-talet, vilket förklaras med undantag. På hemsidan kan man även läsa att Sveriges krigsmaterielexport har stigit från 3,1 miljarder kronor år 2001 till 12,7 miljarder kronor år 2008. Enligt Anna Ek, ordförande för Svenska Freds, så beror denna ökning på att beställningarna från svenska försvaret har minskat. Anna Ek, fortsätter på Newsmill, att skriva  att ”Sannolikt kommer denna trend att fortgå och förstärkas, det vill säga exporten ökar i takt med att försvarsmaktens beställningar minskar. Detta är oroande och många gånger i strid med det regelverk som stadgar att export endast för exportmarknaden är förbjuden.” Du kan även läsa mer om detta, samt opionsundersökningen som visade att en majoritet av svenska folket vill förbjuda svensk vapenexport här.

I en fredlig värld, där vi alla ska kunna le, så bör svensk vapenexport förbjudas. Skriv under uppropet du också. Agera idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s