Se Seven och inspireras till att kampanja på internationella kvinnodagen

Internationella Kvinnodagen idag den 8 mars, tjejer ut och kampanja!

Ikväll har jag varit och sett pjäsen Seven – som handlade om 7 kvinnor från olika delar i världen. Eller rättare sagt, den handlar om sju människorättsaktivister som kämpar för kvinnans rätt i samhället. Om det var något som pjäsen förmedlade, så var det hur bra vi har det här i Sverige. För här i Sverige så är det tillåtet med abort, det är förbjudet att misshandla sin fru, vi har ett uppbyggt nätverk med tjej/kvinnojourer, kvinnor får göra karriär och kandidera till riksdagen.

Dock kan mycket bli bättre här i Sverige. Än är inte Sverige ett helt jämställt land. Just därför är det viktigt att vi fortsätter kämpa för kvinnors rättigheter – att vi fortsätter kämpa för en värld där män och kvinnor har samma värde.

De senaste veckorna har jag fått lära mig att i en del länder så får kvinnor en gåva på den internationella kvinnodagen utav andra kvinnor eller av männen. Man firar kvinnan.

I Sverige är det mer att den internationella kvinnodagen uppmärksammar kvinnors situation och ett tillfälle för organisationer att visa och informera om sin verksamhet. Vill man göra en insats, vill man känna sig delaktig, så finns det gott om möjligheter denna dag till att kampanja, och/eller göra en insats.

Vill du inspireras, för inspirerad det blir man, gå och se pjäsen Seven på Historiska Museet på kvällen. Du kommer inte att gå därifrån utan att känna att nu måste jag göra något åt detta!

Mer information om Seven hittar du här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s