Uppmuntra engagemang istället för att ifrågasätta det

DSC00036

Solen strålade över Stockholm idag och gjorde dagens kampanj på internationella kvinnodagen ännu roligare. Efter att ha varit ute och kampanjat i ungefär 4 timmar så är jag så där härligt trött. Kroppen är helt slut men själen är glad och nöjd med dagens insats.

När jag gick där, på gator och torg i Stockholm, så fick jag frågan: Hur mycket i betalt får du för att göra detta?

Är det inte hemskt, att folk tror att enda orsaken till att man vill vara ute och ge okända människor flygblad, är om man får betalt. Jag undrar verkligen, ifall en tränare för ett flicklag eller pojklag för ett fotbollslag verkligen skulle få en sådan fråga. Där är det sällan som jag har märkt av att man ifrågasätter engagemanget.

Engagemang kan se ut på olika vis. För några är engagemang till exempel att ta tid till att träna ett fotbollslag, att arbeta för kåren, att blogga om viktiga händelser…. eller att dela ut flygblad.

När det finns så mycket att arbeta och kämpa för i världen så måste vi även sluta ifrågasätta våra medmänniskors engagemang. Att nedsätta eller ifrågasätta någons engagemang, är knappast uppmuntrande till ett fortsatt engagemang. Nej – man måste inte gilla allas engagemang, men man bör åtminstone visa respekt. För trots allt, så är engagemang något som bör uppmuntras, då jag anser att vi engagerar oss alldeles för lite.

1 tanke på “Uppmuntra engagemang istället för att ifrågasätta det

  1. Pingback: Hemsida om att engagera sig « Why I Act

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s