Engagemang kan möta motstånd, eller hur Jamie Oliver?

Den nakne kocken, Jamie Oliver försöker sprida sin “Jamie Oliver Food Revolution” till USA just nu. Dock verkar han möta motstånd. Jamie, som verkar brinna för att människor ska äta bra och hälsosam mat verkar inte gå hem alls i den mest ohälsosamma staden Huntington i USA.

Mer om det kan man läsa om här.

Jag är fascinerad över Jamie Oliver. Självklart måste man vara medveten om att han tjänar pengar på det han gör – men hans engagemang för samhället tror inte jag är falsk. Arbetet han har lagt ner på att förändra den engelska skolmaten (och ja, om ni såg den dokumentären om engelska skolmaten så kan jag intyga om att det är så hemskt i england) är enormt och då, liksom just nu i USA, så mötte han på stort motstånd. Genom mitt engagemang i PeaceJam så träffade jag på flera tonåringar som inte alls tyckte om Jamie Oliver därför att Jamie hade lyckats få skolorna till att sluta ha godis och läsk på skolan. Även när Jamie försökte starta upp Jamie’s ministry of food, som en del av Jamie’s food revolution i England mötte han på stort motstånd – trots att många insåg att England har stora problem med en befolkning som inte äter (och inte kan laga mat överhuvudet taget!) hälsosam mat.

Engagemang kan definitivt möta motstånd. Det går inte alltid som på räls men det gäller bara att fortsätta jobba och engagera sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s