Ryssland pratar om att förinta

Enligt tidningen Kommersant, så hade de två kvinnorna som sprängde sig själva i moskvas tunnelbana blivit tränade i Tjetjenien. Detta betyder tyvärr att föraktat mot Tjetjenien kommer att öka bland ryssarna. Samtidigt som det även kommer uppgifter om att de kommer från Dagestan. Dock blir jag inte lugnad av att höra om hur både Putin och den Moskvavänlige presidenten i Tjetjenien Ramzan Kadyrov pratar om att förinta. ”De måste förintas, och det gör vi i Tjetjenska republiken. Nu är det dags för andra regioner att ta efter”, sa han, vilket man också kan läsa mer om på Kalle Kniiviläs blogg.

Usch. Ibland blir man skrämd. Det är aldrig bra när ledare för länder pratar om att förinta. Världen vinner ingenting på en sådan taktik, snarare tvärtom. En plats utan våld och rasism kommer istället bara att bli ännu mer avlägsen om man har tankar på att förinta.

4 tankar på “Ryssland pratar om att förinta

 1. har du själv barn?
  minns du Salem? kommer du glömma och förlåta?
  undrar vad du själv ska göra om en lika tragedi sker i Sverige, falla ner på knä och fråga herre Gud om du får inblanda dig?

  se upp för tjetjenerna, ni har ju tagit in alltför många dem i Sverige, så vänta bara en stund. ingen av dem kommer dit för att integrera sig och bliva svensk.

  • jag tror inte på detta att beskylla ett helt folk. de som utför och planerar terrordåd är extremister. precis som jag anser att det är fel att beskylla alla muslimer för det som skedde den 11 september, så anser jag att det är helt fel att beskylla alla tjetjenier för det som skedde i måndags.

 2. jag utmanar inte alls att beskydda eller förinta hela folket, utan att försvara mitt eget. hela Norra Kaukasus, oavsett nationalitet, menar bla både Tjetjenien, Abhasien, Osetien och Dagestan bör emellertid avdelas från Ryssland. Finansieringen bör stoppas också. De kan vara hursomhelst bra, tom världens bästa, men de är främlingar som vill leva ensamma i sina oberoende stäter, let it be. Låt dem hoppas att taliberna, Iran, Usa eller EU kommer sköta om dem samt omsörja dem. Putin får dra iväg till sin bästis Kadyrov, ingen gråter ett tår.

  • själv så har jag fortfarande väldigt lite förstående varför Kreml var så besluten över att ”behålla” tjetjenien 1991, när den tjetjenske ledaren Dudayev förklarade Tjetjenien självständigt. Visst, lagen sa att tjetjenien inte hade rätt att göra så…. men vafan, om nu lagen tillät Ukraina och Georgien till att bli självständiga, varför inte fixa undantagstillstånd eller ändra lagen?
   istället slutade det med 2 krig och en instabil region.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s