7 av 10 rädda för kärnvapenhotet – vi måste fortsätta kämpa för en kärnvapenfri värld!

7 av 10 är rädda för att något land ska använda kärnvapen, det kan man idag läsa om i aftonbladet. Jag blev förvånad över resultatet, samtidigt som det ger mig motivation till att fortsätta mitt engagemang för en värld fri från kärnvapen. Trots allt så är det ju alltid lättare att jobba i medvind än i motvind, då det är lättare att få energi till att fortsätta engagera sig. Vi får inte glömma bort att kärnvapen kan förinta jorden på 15 minuter. Hans Blix anser ju till och med att det är dags att få världens ledare till att inse att det inte kan vara vettigt att ha kvar kärnvapen i dagens moderna värld.

– Så länge inget händer är det ingen fara, men om något händer är det en katastrof med propotioner vi inte ens kan föreställa oss. Det finns organisationer som har det här målet och om de är högmotiverade för att få fram materialet är det inte omöjligt. Och i värsta fall har de redan tillräckligt med material, säger Wolfgang Hansson i Aftonbladets serie om det bortglömda hotet kärnvapen.

Läs gärna serien. Det är mycket intressant läsning. Serien i fyra delar. Del ett. Del två. Del tre. Del fyra.

2 tankar på “7 av 10 rädda för kärnvapenhotet – vi måste fortsätta kämpa för en kärnvapenfri värld!

  1. Mycket bra att uppmärksamheten riktas mot faran för ett körnvapenkrig.
    Minns att USA, Ryssland och Frankrike har kärnvapnen i omedelbar avfyrningsberedskap. Ett tekniskt eller mänskligt misstag kan göra sllut på mänskligheten.
    Ett kärnvapenkrig Indien-Pakistan skulle leda till en global svältkatastrof genom att klimat skulle påverkas under många år. Kärnvapnen måste avskaffas, inte bara minskas i antal!
    Sverige som förr var aktivt för kärnvapennedrustning gör numera mycket litet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s