Våld – nej, tack.

Idag satte människorna i Landskrona ner foten och sa ifrån till våldet. Jag blev glad när jag kunde höra på nyheterna att så mycket folk hade samlats till manifestationen i Landskrona mot våldet – att alla inte ens hade fått plats i kyrkan där manifestationen ägde rum. Våld berör – och våld engagerar människor i Landskrona till att sluta upp och tillsammans säga ifrån. Våld – Nej, Tack!

– Att manifestera innebär att ena. Huvudsyftet med manifestationen är mot våldet i samhället och det är det vi ställer upp på, sa en anhörig till våldets senaste offer i landskrona.

Det är ett bra initiativ. Tråkigt dock att man ska behöva ta sådana initiativ. Våld leder ju ingenstans, utan får ett samhälle bara till att stanna upp och bromsas i sin utveckling. Med våld i samhället kommer världen aldrig att bli en trygg plats att leva på. Därför blir jag extra glad när jag läser att manifestationen i Landskrona är en manifestation mot våldet – utan vrede.

2 tankar på “Våld – nej, tack.

  1. Tro du att om 23 åringen som dräpte Inger varit med om en manifestation mot våld tidigare i sitt, såhade han aldrig gjort det. I så fall borde man ha manifestation på skolschemat så skulle ingen människa mörda någon på sikt.

    • Jag vet inte om manifestationer kan förebygga våld på ett sådant sätt. Däremot tror jag på att manifestationer kan ena människor till att börja engagera sig och tillsammans arbeta mot våldet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s