Inspireras av artikel om storytelling angående ickevåld

Använda Ickevåld? Använda våld?

Tyvärr så tror jag att vi använder oss av våld oftare än vad som egentligen hade behövts. Varför? Shelley Andersson har en intressant teori som man kan läsa på opendemocracy.net.

Hon skriver att ”Nonviolence is a value, a tool, and a force which ordinary people can and do use daily. The undocumented nature of much nonviolent action perpetrates the myth that it is ineffectual: it is our duty to tell the stories.”

Mer fascinerad blir jag längre ner i hennes artikel när hon diskuterar att människor lär sig använda våld men människor lär sig även att använda ickevåld.

Läs hela hennes artikel. Inspireras. Det är sådana här texter som jag menade i mitt tidigare inlägg, ”Med en massa skurkstater runt omkring oss så finns det mycket att göra”. För när man läser i SVD och DN om hur en ex-diktator har nu blivit president i Surinam, en person som är ökänd för att kränka fri- och mänskliga rättigheter, ja då kan man känna en hopplöshet. Det är då man ska ta fram artiklar som inspirerar, minnas givande ögonblick och låta engagemanget komma fram. Arbetet och engagemanget för fred och en värld där mänskliga rättigheter respekteras och följs måste fortsätta, även de dagar då inspirationen tryter.

Shelley Anderssons artikel hittar du här.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s