Med en massa skurkstater runt omkring oss så finns det mycket att göra

Om vi igår, söndag, skulle göra 67 minuters välgörenhetsjobb då det var Mandeladagen, så blir jag återigen påmind om att 67 minuter räcker nog inte. I helgen har man kunnat läsa Freedom Houses rapport över de värsta skurkstaterna i världen. Enligt rapporten så märks en global nedgång de senaste fyra åren trots demokratiska förbättringar i vissa länder.

Inte blir man på bättre humör när man läser att militärjuntan i Burma tänker fortsätta styra Burma med järnhand – oavsett hur det går i höstens val. Man tänker alltså blunda för valresultatet.

Sådan här läsning är inte rolig. Kan få en att känna en slags hopplöshet och kanske till och med uppgiven. Det är då man ska minnas alla de historier och ögonblick då man har känt en glädje i sitt engagemang. Det behöver inte vara mycket, kanske bara en artikel eller ett möte med en person som är tacksam över att människor engagerar sig i just den frågan. Denna glädje gör det så mycket lättare att fortsätta kämpa och engagera sig.

Så länge vi fortsätter att engagera oss för demokrati och mänskliga rättigheter, oavsett om det gäller i ditt kvarter eller på andra sidan jordklotet, så kommer vi ett steg närmare en bättre värld.

Intressant? Läs då SVDs artikel om skurkstaterna, DNs artikel om Burma och rapporten från Freedom House.
Andra som bloggar om skurkstater är  Motpol, Fredrik Segerfeldt, Iniskogen, Gunnar Hökmark,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s