Gorbatjov uteblev vid ICCEES VIII World congress i Stockholm

Igår var det dags att åka hem från Oxford efter en underbar reunion med några av mina kompisar från The Peace Studies Department at University of Bradford.

När jag gick omkring på Heathrow så sprang jag på en professor, Prof. John Russell, som jag hade i några kurser under min studietid. Av en händelse så var han inbokad på samma flygplan som jag till Stockholm OCH på samma rad i planet. Vilket sammanträffande! Han skulle, precis som jag, delta vid ICCEES VIII World Congress.

P1000674

Så var det dags. Klockan tre tidigare idag satt jag inne i aulan då det var dags för öppningsceremonin. Dock hade jag blivit informerad om att Gorbatjov inte kommer att delta då hans doktor har sagt åt honom att stanna hemma. Vid 79 års ålder bör man nog lyda sin doktor… Tråkigt var det dock för det är inte riktigt samma sak att få hans tal uppläst.

Prof. Archie Brown från University of Oxford gav, istället för Gorbatjov, en intressant föreläsning på temat “Gorbachev and Perestroika: A 25th Anniversary Perspective”.

P1000677

Föreläsningen följdes av en diskussion mellan Prof. Archie Brown, Pavel Palazjtjenko och Jack Matlov, USAs ambassadör i Moskva 1989-1991. Jag skulle gärna vilja att Matlov håller en föreläsning i framtiden, som jag kan gå på, där han pratar om sina erfarenheter som ambassadör i Moskva då han var riktigt underhållande i sina berättelser och redogörelser.

Sedan blev det mingel och god mat med typisk svenska rätter på tallriken. Fick möjlighet att träffa många intressanta personer och avslutade kvällen med ett glas vin tillsammans med bland annat Prof. John Russell och Olof Kleberg, som tidigare var chefredaktör på Västerbottens kuriren och skribent på DN. Mycket intressanta diskussioner fick avsluta den första dagen på ICCEES VII World Congress i Stockholm.

Läs gärna Birgit Schlyter som i Svd skriver om ICCEES VIII World Congress som äger rum i Stockholm.

Intressant? Läs då även Henrik Hallgrens blogginlägg, Andreas Johansson Heinö eller mitt tidigare inlägg ICCEES VIII World Congress bör innehålla intressanta diskussioner kring utvecklingen i Ryssland och blogginlägget Gorbatjov kommer till Stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s