Har vi cold or chilled peace i denna värld?

Tidigare levde vi i kalla kriget. Idag har jag fått höra John Russell och Richard Sakwa diskutera att vi nog lever i något som de skulle definiera som Cold Peace, eller Chilled Peace.

P1000680

Idag började nämligen ICCEES VIII World Congress på allvar och första panelseminariet som jag gick på var “The chill peace: Western engagement with Russia after the global “war on terror”. De som satt i panelen var John Russell (University of Bradford), Richard Sakwa (University of Kent at Canterbury) och John Dunlop (Stanford University). Moderator var Bo Petersson (Lund universitet).

Det var mycket intressanta papper som presenterades och diskuterades. Trots att Sakwa efterfrågade det faktum att “we need a new vision of European unity” så avslutades det hela med lite mer positiva ord från Russell som menade att trots att vi har chilled peace, så finns det positiva tecken på att det blir varmare, och inte kallare. Ett sådant tecken är dialogen mellan Obama och Medvedev där det verkar finns ett genuint intresse för att identifiera varandras behov.

John Dunlop får ursäkta men jag tyckte det var mest spännande att höra Sakwa och Russell diskutera och presentera sina papper. Jag hade nämligen aldrig klarat mig så pass bra som jag gjorde i Russells klasser utan Sakwas böcker och artiklar, vilket jag sa till Sakwa när Russell presenterade mig för honom vid gårdagens mingel. Båda bara skrattade när de hörde det.

Vi har fått en bok som endast innehåller kongressens program för denna vecka. Boken är på 190 sidor så då kanske ni förstår att det tyvärr är alltför många seminarier som pågår samtidigt. Svårt att vara på två ställen samtidigt. Idag blev det endast två seminarier för min del (den andra var på temat Leadership change and elite succession under Putin and Medvedev) men imorgon blir det en heldag med massor av spännande seminarium..

=)

Intressant?

Läs gärna då mitt inlägg gällande gårdagens öppningsceremoni av ICCEES VIII World Congress som du hittar här.

1 tanke på “Har vi cold or chilled peace i denna värld?

  1. Pingback: Forum Eurasien » Blog Archive » ICCEES: dag 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s