ICCEES Mingel i Stockholms stadshus

P1000699

Kanske är det ett sammanträffande men samma dag som jag läser i aftonbladet och DN om nobelpristagare så spenderar jag kvällen i den blå hallen där nobelfesten hålls den 10 december varje år. Det var verkligen inspirerande att vara där, i Stockholms stadshus och se salen där nobelfesten hålls samtidigt som man själv går omkring med ett glas vin, god svensk mat och samtalar med intressanta människor som är experter inom sina områden.

Stockholm stad hade nämligen mottagning för deltagare vid ICCEES VIII World Congress och det var mycket trevligt. Jag träffade bland annat Prof. Anatol Lieven!

P1000687

I förmiddags gick jag på det fullsatta seminariet som handlade om “Friend, Foe or Neither? Stereotypes and enemy images in and about contemporary Russia”. I panelen satt John Russell (University of Bradford), Raymond Taras (Tulane University) och Bo Petersson (Lund Universitet). Hetast diskussionen gällde termen Russophobic.

Lunchade sedan med bland annat John Russell och Lena Jonson, vilket innebar diskussioner om frihet i Ryssland och världen.

Idag vill jag även rekommendera att du läser brännpunkt i SVD. Gorbatjov skulle ju ha talat vid öppningsceremonin i måndags men på grund av hälsan kunde han ej komma. Idag publiceras dock Gorbatjovs tankar som vi fick höra läsas upp i måndags på SVDs Brännpunkt. Läs gärna även Peter Harolds blogginlägg om Gorbatjov.

Sammanfattningsvis, en väldigt trevlig och lärorik dag. Ser fram emot morgondagen.

Intressant? Läs då det jag har skrivit tidigare denna vecka från ICCEES VIII World Congress som pågår just nu: Gorbatjov uteblev vid ICCEES VIII World Congress i Stockholm, Har vi cold eller chilled peace i denna värld? och inlägget Hur gör man research på ryska beslutshavares känslor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s