sju år tidigare så var det omöjligt – Idag är förbudet mot klustervapen en verklighet

2007 blev jag inspirerad av en kvinna som heter Jody Williams. Hon var förbannad, passionerat förbannad. Jodys passion, tro och hopp för en bättre värld smittades av sig och jag skulle nog inte sitta och skriva dessa blogginlägg om det inte var för hennes engagemang som var otroligt inspirerande.

Jody Williams lyckades få med sig organisationer och människor runt om i världen och tillsammans lyckades de få till ett avtal där landminor förbjöds. 13 år senare, så träder förbudet mot klustervapen i kraft. Jag skrev om detta igår. Efter att ha sett EU ministern Birgitta Ohlsson sitta i morgonsoffan i SVT och berätta att Sverige kommer att ratificera avtalet under hösten, så blev jag ännu mera hoppfull.

Varför jag vill att klustervapen ska förbjudas? Se gärna denna youtube video som dels innehåller en intervju där man förklarar att för sju år sedan var detta avtal overkligt men tack vare människors engagemang så har man nu ett avtal. Som jag har sagt tidigare, engagemang är värt väldigt mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s