Att endast 20% av de insamlade pengarna går till verksamheten är ett svek till alla de som engagerar sig

Har du någonsin stått ute på gator och torg med en insamlingsbössa i handen? Stått och bakat kanelbullar och sedan sålt vid ett bord?

Jag tror vi är många som ikväll blev upprörda över uppdrag gransknings reportage om folkrörelsen hem och skola. För det är nog många som runt om i Sverige kan känna igen slitet och engagemanget som personerna i de lokala Hem och Skola föreningarna har, även om man kanske inte själv har varit medlem i just den organisationen. Jag tror dock att de flesta av oss har på något sätt försökt samla in pengar för att kunna förbättra vardagen. Det kan handla om att klassresor, upprustning av skolgården eller samla in pengar till de som inga har.

Jag har själv stått kalla vinterdagar och skramlat med insamlingsbössa och bakat muffins och bullar till fikaförsäljning. Om jag hade fått veta att 80% av de pengar som man har lyckats samla in går till adminstration och omkostnader (samt krognotor) – ja, besviken, upprörd och arg hade jag blivit. Att pengarna inte går till dess ändamål i en ideel organisation är ju skandal.  Vi förstår alla att det självklart finns kostnader för administration men det är inte acceptabelt att 80% av intäkterna aldrig når fram till det som pengarna ska gå till.

Se uppdrag gransknings reportage här.
Du kan läsa mer om detta på DN.se, SVD.se och SVT.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s