Ny lag ger fler hopp om uppehållstillstånd

Igår när jag åt frukost så läste jag tidningen. Jag vet inte om det var då dagens eller gårdagens SVD men vad jag vet är att en artikel gjorde mig glad. För tack vare en ny lag så är det många papperslösa människor som får möjligt att legitimt vara kvar i Sverige. De behöver inte gömma sig längre eller känna sig osynliga. De behöver ej längre leva gömda. Den nya lagen gällande arbetskraftsinvandring gör det nämligen möjligt för många att få ett visum till att vara i Sverige och jobba i Sverige.

Aldrig kommer jag glömma den man som kom fram till mig när jag deltog i en manifestation för papperslösas rätt till vård på Sergels torg och som viskande tackade oss för att vi kämpade och höjde rösten för honom och alla andra i Sverige som knappt kan göra sin röst hörda.

Victor Cifuentes har hjälpt papperslösa och flyktingar i över 30 år i Sverige. Han är sakkunnig i migrations- och flyktingpolitik och säger att lagen om arbetskraftsinvandring är oerhört viktig för vårt samhälle.

–Papperslösa är en verklig arbetskraft i Sverige. De finns här, de jobbar. Nu kan deras arbetsgivare anställa dem lagligt – betala avtalsenliga löner, se till att de har försäkring. Det finns ett behov av dessa människor, de gör jobben som svenskar eller folk med uppehållstillstånd inte vill göra. Så ser verkligheten ut.

Läs hela SVD artikeln här. som berättar om bland annat Jaime Veas. En man som har blivit utnyttjad av oseriösa arbetsgivare i sju år men som nu har fått schyssta vilkor och hopp om en framtid för tack vare den nya lagen om arbetskraftsinvandring så har många papperslösa legaliserat sin vistelse i Sverige.

Andra som bloggar om detta är Rasmus,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s