På torsdag är det dags för Global Bar: Ryssland – hotet mot journalisterna

På torsdag är det dags för mig att åka till Stockholm för att delta dels vid ett lunchseminarium (mer info om det kommer) men framför allt för att delta vid årets första Global Bar som har temat: Ryssland – hotet mot journalisterna.

Jag har bloggat om journalisternas situation i Ryssland tidigare och om du vill veta mer, tycker det är intressant eller vill engagera dig så kom på detta seminarium! Man kommer att försöka reda ut begreppen om vad som är farligt att säga i Ryssland och varför samt diskutera vad vi kan göra konkret för att stödja journalister i Ryssland. Medverkar gör  Andrej Stolbunov, Beketovs advokat och styrelseledamot i organisationen ”Rättvisa” (www.s-pravdoy.ru/) och Irina Vorobieva, journalist på radiostationen Echo Moskvy och aktiv bloggare.

Glöm inte att ta med dig kontanter, då man kommer att samla in pengar till Michail Beketovs fond! Journalisten Beketov attackerades utanför sitt hem i november 2008. Han slogs medvetslös och lämnades i tron att han var död. Beketov låg i koma från och till i veckor efteråt och läkarna tvingades amputera ett av hans ben och flera fingrar. Polisen la ner utredningen utan att ha gripit någon.

Gör en insats – kom på seminariet och skänk en slant!

Vi ses där! Torsdag 27 januari kl. 17 och framåt på Global Reporting, Stora Nygatan 26, 2 tr upp.

För mer information gå in på Global Bars hemsida.
Läs mer på SILC, lindrighuliganism1, lindrighuliganism2,

Läs gärna mina tidigare blogginlägg på samma tema: TV4 diskuterar våldet mot journalister i Ryssland, Våldet mot journalister i Ryssland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s