Moskva drabbas återigen av en terroristattack

Ny terroristattack i Ryssland. Denna gång på Moskvas flygplats Domodedovo. Minst 30 personer ska ha omkommit. BBC uppger att terrorister ska ligga bakom explosionen på  flygplatsen. Enligt nyhetsbyrån Interfax så skedde explosionen i ankomstterminalens bagageutlämning. Hemskt. Man anländer till en flygplats och ett nytt land med förhoppningar om att få se och upptäcka nya saker. Kanske ska man på semester, eller träffa någon affärskollega. Istället så hinner man knappt gå på rysk mark förrän en smäll sker, folk skriker och man springer genom svart tjock rök. Hemskt.

Ryssland har nu så kallad “high terror alert” enligt the Washington Post vid Moskvas två andra flygplatser samt i Moskvas tunnelbana. Säkerheten har dessutom höjts i resten av staden.

Vad som har hänt är mycket sorgligt och tragiskt. Människorna i Moskva drabbas återigen av en terroristattack – knappt ett år efter terroristdådet i Moskvas tunnelbana då 40 personer dog.

Mer om dagens händelse på SVT, i DN, SVD, Aftonbladet,

Här hittar du mina gamla blogginlägg gällande terroristattacken i Moskvas tunnelbana i mars förra året:Viktigt att Ryssland inte skyller terrordåden på en hel befolkning”, “det var som att ett krig hade startat”, “Hämnd löser inte Rysslands problem”, “Hårdhandskar verkar inte bita på ‘människor som inte är intresserade av fred” och “Moskvabombaren var en tonåring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s