När M ej vill ge papperslösa barn rätten till skola så har Ullenhag inga kommentarer

P1000559

Jag satt och åt frukost och läste tidningen när jag hörde något mycket märkligt på nyheterna. Erik Ullenhag ville ej kommentera att moderaterna är emot att papperslösa barn ska få gå i skolan. Erm WHAT?! Hur kan det parti som har varit drivande i frågan gällande vård och skola till papperslösa helt plötsligt vara tystlåtna?

Integrationsministern Erik Ullenhag (FP) sa i lördagsintervjun den 16 okt. 2010 att:

– Jag tror vi kommer att komma i mål både med vård för gömda och skolgång för gömda barn. Alla barn har rätt att gå i skolan.

Jag har kampanjat för papperslösas rätt till vård hela sommaren. Jag har själv sett Ullenhag skriva under en namninsamling för papperslösas rätt till vård i Almedalen. Kanske borde vi även ha kampanjat för att papperslösa barn ska få gå i skolan för att se till så att utredningsförslaget gällande laglig rätt för papperslösa barn att få gå i skolan även blir en lag. Att inte låta barn få gå i skolan strider mot FNs barnkonvention som Sverige har skrivit under. I artikel 28 i barnkonventionen säkerställs barnets rätt till utbildning. Den måste förverkligas på grundval av lika möjligheter, vilket innebär att diskriminering till exempel inte får ske på grund av barnets juridiska status. Av bestämmelsen framgår vad som utgör ett minimum, nämligen kostnadsfri och obligatorisk grundutbildning för alla barn. Läs mer om detta på unicef.

Ullenhag -  bara för att du sitter i samma regering som moderaterna så får man fortfarande vara kritisk och ha egna åsikter. Visa nu att du står på de papperslösas sida!

Intressant? Läs mer på nyhetskanalen.
Läs gärna mina tidigare inlägg på samma tema: “Skamligt att Sverige inte ger vård till alla som behöver det” och “Snart kan alla som är sjuka i Sverige få vård”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s