Varför händer allt idag?

Idag hade jag velat vara frisk och befunnit mig i Stockholm. Jag hade gått på ljusmanifestationen som kommer att äga rum vid Sergels torg ikväll och sedan hade jag sprungit till ABF-huset för att gå på seminariet om Belarus efter valet. Tyvärr sker dessa två events samtidigt. Tyvärr så är jag hindrad av en förkylning och feber. Jag måste prioritera hälsan och bli frisk för det är mycket som sker i helgen och då kan jag inte vara sjuk. Dock är detta två väldigt viktiga händelser så om du är i Stockholm ikväll, så tycker jag att du absolut ska gå!  Nedan kommer mer information:

Ljusmanifestation mot tvångsutvisningarna till Irak:
Datum: 16 Februari kl. 18-19
Plats: Plattan, Sergels torg

Trots Amnestys och UNHCR:s skarpa kritik fortsätter Sverige att skicka folk mot osäkerhet och död i Irak. Bara fyra länder i hela Europa fortsätter att tvångsdeportera människor dit: Sverige, Norge, Danmark och England. Alla andra länder har stoppat tvångsavvisningarna på grund av säkerhetsläget i Irak. De flesta som utvisades tidigare i år har redan försvunnit, vi vet inte om de fortfarande är vid liv. Den 16:e februari lyfter ä…nnu ett plan från Sverige mot Bagdad. Ombord finns cirka 25 personer från just de områden i Irak som UNHCR avråder från att återsända någon till eftersom de är för farliga. Nästan hälften av de som deporteras är kristna, en minoritet som är oerhört utsatt i Irak. Det är tydligt att regeringen inte tänker agera självmant, därför är det viktigt att vi som tar människorättsorganisationernas kritik på allvar också visar det.
Kom till plattan kl 18 på onsdag och tänd ett ljus. Bryt tystnaden och visa solidaritet med dem som redan har försvunnit och de som riskerar att försvinna.
OBS! Tag med dig ett ljus som står emot blåst, tex en gravlykta, marschall eller ett värmeljus i en glasburk!

image 

Mer information om seminariet hittar du på Belarusbloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s