Insamling till Michail Beketovs stödfond

Strunta i att dricka en latte eller cappuccino idag, och istället så tycker jag att du ska skänka pengarna till den ryska journalisten Michail Beketovs stödfond. Genom att ge ett bidrag till fonden så gör du en viktig insats för att hjälpa Michail Beketov samtidigt som du ger moraliskt stöd till alla utsatta journalister.

Den ryske journalisten Michail Beketov blev svårt misshandlad efter att i lokaltidningen Chimkinskaya Pravda ha rapporterat om korruption i samband med motorvägsbygget mellan Moskva och St. Petersburg. I november 2008 slogs han medvetslös utanför sitt hem. Michail fick svåra hjärnskador och var tvungen att amputera ett ben och fyra fingrar. Michail är nu i stort behov av vård för att lära sig gå, tala och skriva igen. Att han får rätt vård i tid är avgörande för att han skall kunna leva ett värdigt liv.

Jag engagerar mig i denna insamling därför att jag tycker det är så oerhört viktigt att vi stöttar de människor som kämpar i motvind för att få fram sanningen och som kämpar för frihet och mänskliga rättigheter. Om vi, som har frihet, inte hjälper dessa människor vem kommer då att göra det?

Hittills har man samlat in tillräckligt med pengar för att täcka en månads behandling. Men mer behövs!
Plusgironumret är 55 13 35 – 3 (Silc). Märk överföringen ”Beketovfonden”. Alla bidrag går oavkortat till att täcka vårdkostnader för Michail Beketov.

Läs mer på SILC, Global Reporting eller Reportrar utan gränser som arrangerar insamlingen.
Läs mitt tidigare inlägg om insamlingen här, eller mitt blogginlägg om våldet på ryska journalister här.

2 tankar på “Insamling till Michail Beketovs stödfond

  1. Såg reportage på tv 4 imorse om denne tappre journalisten och hur brutalt han blev misshandlad. Grät över bl.a. den mänskliga grymheten, över hur journalister och rättsaktivister behandlas i Ryssland m.m. Det känns oerhört viktigt att stödja demokratiska röster i Ryssland och i synnerhet den här mannen som satte sitt liv på spel. Vilket bra initiativ!

    • Visst är det ett bra initiativ! Du får som sagt gärna skänka en slant till insamlingen, all hjälp behövs! Målet är att på ett år samla ihop 60 000kr, vilket skulle täcka hans kostnader för mediciner under ett år. Amanda Lövkvist, som träffade honom i Moskva, räckte då över det som man har hittils lyckats samla ihop. Leta gärna upp ”insamling till Michail Beketovs stödfond” på facebook, för att kunna följa kampanjen ännu mer! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s