Skärp kraven för svensk vapenexport

Jag kan inte låta bli att ta en paus från tentaplugget och istället skrika JAAAA! Blev riktigt glad över att få veta att Jan Björklund alldeles nyss pratat om att man måste skärpa kraven för svensk vapenexport! Detta är något som jag har velat länge, då jag tycker det är skamligt att Sverige säljer vapen till diktaturer, trots att det finns riktlinjer som säger att man inte får det. Dessa riktlinjer har man blundat för när man har sålt vapen till länder som Egypten, Tunisien och Saudiarabien.

– Lagstiftningen kring försvarsmateriel måste skärpas. Demokratier ska få köpa, och länder som vill vara demokratier. Men inte diktaturer. Svenska försvarsmateriel ska få användas för att försvara frihet och demokrati, men inte till att hota frihet och demokrati, säger Jan Björklund i sitt tal på Folkpartiets riksmöte.

Faktum är att Sverige säljer mest vapen i världen räknat per person, en lista som jag tycker är tragiskt att Sverige toppar.

Jag hoppas nu att Jan Björklund verkligen driver frågan gällande skärpta krav på den svenska vapenexporten och att han inte viker sig för Fredrik Reinfeldt och Moderaterna. Världen behöver knappast fler vapen, och världen behöver verkligen inte fler vapen i händerna på diktatorer.

Läs gärna mina tidigare blogginlägg om vapenexport: Sverige måste sluta sälja vapen till diktaturer, Vapenexport inget verktyg för dialog med diktaturer,Det  kämpar för frihet i Egypten och Tunisien samtidigt som Sverige säljer krigsmaterial till regimerna, Sluta sälj vapen till diktatur!

Läs mer om Jan Björklunds skärpta krav på vapenexporten på politikerbloggen, DN, SVD, Aftonbladet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s