En utmaning att prata inför en publik i Ryssland

Om ett par dagar åker jag till Ryssland. Nervositeten har inte infunnit sig än, fjärilarna som just  nu finns i magen är inför tentan på onsdag. Trots det har jag spenderat eftermiddagen med att förbereda inför resan till Ryssland tillsammans med organisationen SILC. Jag ska prata inför en massa människor om bland annat engagemang och hur man får människor till att engagera sig, vilket kommer bli jättekul! Har ju hållit på med sådant både i mitt PEACEJAM engagemang och i mitt tidigare arbete inom politiken. Att få folk att resa sig ur soffan och börja engagera sig är verkligen något som jag brinner för, så jag hoppas att jag dels kan inspirera och komma med tips men även att de ryssar som jag kommer att få möjlighet till att träffa kan ge mig nya idéer och tips. Man blir aldrig fullärd och jag vill gärna lära mig mer och utvecklas!

Det kommer dock att bli en utmaning att stå och prata inför en massa människor, då jag kommer att ha en tolk som tolkar det jag säger på engelska till ryska. Jag blir alltid nervös när jag ska prata inför människor. Trots att jag har inför klasser och hundratals människor väldigt många gånger så försvinner inte fjärilarna. Nervositeten brukar jag hålla under kontroll genom att vara bubblig, glad och energisk vilket brukar fungera när jag har en publik som förstår vad jag säger. Dock är jag lite osäker på hur min bubblighet och sätt att hålla i en presentation kommer att fungera när det jag säger ska tolkas. Jag är rädd för att det som brukar fungera för mig, kan försvinna i översättningen… Så direkt efter att jag har skrivit klart tentan på onsdag så ska jag arbeta fram ett nytt sätt att ta kontroll över mina nerver men som kan fungera ihop med en tolk. Det kommer att bli en utmaning, men jag är säker på att jag kommer att lära mig massor och vara en erfarenhet rikare efteråt! Dessutom ska det bli jättekul att få träffa en massa engagerade ryssar!

Det kommer förhoppningsvis (läs säkert) gå jättebra, det gäller som sagt att tro på sig själv! Och att prata om engagemang är ju något som jag brinner för!

btw, varför är det alltid vackert väder i Uppsala när jag måste stanna inne och plugga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s