Problemanalys pågår här i St Petersburg

Jag sitter här på konferensen i St Petersburg och fascineras av hur spännande det är att upptäcka att ungdomar står inför samma eller liknande problem oavsett vart i världen de bor.  Idag har deltagarna fått skriva upp de frågor som de tycker är viktigast att ta tag i här i Ryssland. Just nu pågår en lång men intressant diskussion gällande hur man ska prioritera endast tre av alla frågor som har tagits upp.

Några av de frågor som har kommit upp är bostadssituationen för ungdomar, hur man får fler ungdomar till att engagera sig i valet och i civilsamhället, samt behovet av studentrabatter på till exempel tåg, metro och buss. Visst känns det igen? Detta hade lika gärna kunnat vara frågor som framförts av svenska studenter och ungdomar.

Andra frågor som diskuteras och som verkligen berör deltagarna är framför allt den obligatoriska rekryteringen av män till den ryska armén. Även frågor gällande självständig massmedia och pressfrihet, behovet av utbildningsreformer och korruption diskuteras.

Det är oerhört intressant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s