Kampanjplaner i St. Petersburg

Idag är det sista dagen här i St. Petersburg och deltagarna håller just nu på och gör mer konkreta kampanjplaner, vilket inte är helt enkelt och smärtfritt.

Jag sitter med i kampanjgruppen för sakfrågan gällande avskaffandet av den allmänna värnplikten i Ryssland och det är mycket som ska koordineras, planeras och göras om de ska lyckas. Men de verkar i alla fall ha viljan och ambitionen så även om de inte lyckas helt (vilket jag hoppas) så kanske de åtminstone kan väcka frågan och få till en allmän debatt. Man får inte glömma bort att förändring tar tid, men någon måste sätta bollen i rullning.

Om någon timme ska alla kampanjgrupper samlas för att presentera hur långt man har kommit och för att tillsammans diskutera de olika kampanjidéerna. Sedan är det dags att åka till flygplatsen för att åka hem till Sverige. Jag hoppas på sol, värme och vår hemma. Nu räcker det med snö och minusgrader!

Foto: Johanna Sundberg

Utan snälla och duktiga ryssar som tolkar åt oss så hade detta varit en oerhört utmanande konferens. Nu kan man istället fokusera på innehållet, men lite ryska försöker man ändå lära sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s