Torgmöte på tisdag: Situation Vitryssland

Vi ses väl på tisdag? Då ska jag till Stockholm och Norrmalmstorg för att visa mitt stöd för de som kämpar för frihet och demokrati i Vitryssland/Belarus. Det är viktigt att vi fortsätter uppmärksamma vad som sker i Europas sista diktatur. Dessutom får vi inte blunda för att diktatorn Lukasjenko gör allt i sin makt för att hålla den vitryska oppositionen ansvarig för bomben Minsk  vilket inte verkar särskilt troligt då man inte har använt sig av sådana metoder förr. Dock är allt bara spekulationer än så länge när det gäller vem som är ansvarig för att genom en bomb döda så många som möjligt i Minsk i måndags. Det som är oroväckande är just det som Martin Uggla skriver på Belarusbloggen:

Oavsett vem som ligger bakom kommer vi nu förmodligen att få se hur polis och säkerhetstjänst går till ny attack mot oberoende samhällsaktörer. När en bomb detonerade i Minsk på landets självständighetsdag i juli 2008 resulterade det i att nästan hela den politiska oppositionen kallades in till förhör och fick lämna fingeravtryck i egenskap av potentiellt misstänkta.

Som sagt, just därför är det oerhört viktigt att vi, som lever i en demokrati och i frihet, visar stöd till de människor som kämpar för det. Därför hoppas jag få se så många av er på plats i Stockholm på tisdag.

Du hittar mer om bombattentatet i Minsk på DN , Expressen, SVD, CarolineSzyber blogg, BelarusbloggenKniivila, InfoBelarus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s