Är du i Stockholm? Gå då till Sergels Torg kl. 11.30

Egentligen borde jag ha varit på väg till Stockholm just nu. Först för att delta i solidaritetsmanifestationen för folket i Belarus (läs mer om den här) kl. 11.30 på Sergels Torg för att sedan gå på ett seminarium på riksdagen gällande Ryssland och inför deras presidentval. Men…. omständigheterna ville något annat. Av andra, personliga skäl, så befinner jag mig istället i Västerås.

Därför hoppas jag att DU istället går på solidaritetsmanifestationen. Ju fler som dyker upp och visar sitt stöd, desto bättre! Belarus (Vitryssland), en diktatur som ligger på andra sidan Östersjön, fortsätter kränka de mänskliga rättigheterna. Idag, på just Info Belarus hemsida, så gästbloggar Ales Michalevic, som var presidentkandidat i Belarus men som efter valet arresterades och torterades. Läs hans berättelse här.

Befinner du dig i Stockholm, gå då till Sergels Torg kl. 11.30
Bland annat kommer Olle Schmidt, FP-Europaparlamentariker, att tala och han har idag skrivit en debattartikel som handlar just om varför Belarus inte bör få arrangera hockey-vm. Att Belarus inte bör få arrangera hockey-vm 2014 är förresten något som jag kampanjade för den 9 maj. Läs Schmidts artikel här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s