Klappa händerna imorgon!

Om du befinner dig i Stockholm imorgon, så tycker jag att du ska delta i solidaritetsmanifestationen för demokratirörelsen i Belarus. Belarus/Vitryssland är en diktatur där regimkritiska fredliga demonstrationer ofta slås ner brutalt och skingras av kravallpolis. Nu i sommar försöker demokratirörelsen sig på en ny strategi: På onsdagar klockan 18 (svensk tid) går människor ut på gator och torg och markerar sitt missnöje med regimen genom att stillsamt promenera och klappa i händerna.

Östgruppen arrangerar därför en promenad imorgon med start kl. 18 från Mynttorget för att visa stöd till de människor i Belarus som fortsätter kämpa för demokrati. Jag önskar att jag kunde delta, men jag kan inte. Därför hoppas jag innerligt att du, som befinner dig i Stockholm, deltar i promenaden där du lite då och då ska klappa händerna. Svårare än så är det inte.

Gör en insats för världen imorgon, klappa händerna!

Läs mer om manifestationen på Östgruppens blogg, Belarusbloggen, och läs mer om situationen i Belarus på Amanda Lövkvists blogg, Lindrig Huliganism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s