Putin for president (again)

Idag kom nyheten som egentligen var ganska förväntad. Putin föreslås bli president (igen) i Ryssland. Han nomineras av den nuvarande presidenten, Dmitrij Medvedev. Vore inte förvånande ifall Putin och Medvedev helt enkelt bara byter roller och arbetsuppgifter med varandra.

Jag kan inte påstå att jag är förvånad. Putin har alltid funnits med och styrt, även under Medvedevs tid som president. Några förändringar lär vi inte få se i Ryssland den kommande framtiden. Putin kommer helt enkelt fortsätta styra Ryssland… jag kan inte påstå att jag är särskilt glad över få dessa misstankar, att Putin inte tänker lägga av, bekräftade.

En vän som arbetar aktivt för demokrati i Ryssland skriver idag på facebook ”The most expected and the less desired has happened. 12 more years of the same shit =(
But anyway we will continue working.”

Ja, det viktiga är att trots att Putin fortsätter styra landet, så måste vi fortsätta arbeta för demokrati och mänskliga rättigheter i Ryssland.

Läs mer i DN, SVT, SVD, Aftonbladet, BBC,

Här är några av mina gamla blogginlägg om Ryssland: 5 saker Reinfeld bör ta upp med Putin, Rapport från en annan verklighet, 100 personer arresterade efter att ha demonstrerat för mötesfrihet i Sankt Petersburg, Idag visade jag mitt stöd för mötesfrihet i Ryssland
Läs gärna gamla blogginlägg från min resa till Ryssland i våras: Nu börjar arbetet här i St. Petersburg, Problemanalys pågår här i St. Petersburg, Glöd vilja och engagemang, Kampanjplaner i St. Petersburg,

2 tankar på “Putin for president (again)

 1. Men vad är det med Ryssland och Putin som ni svenskar stör er så mycket på? Är det för att man har det mycket bättre i dagens Ryssland än, säg, Jeltsins och innan dess? Är det för att Putin har lyft upp Ryssland ur ruinerna, gjort av med alla oligarker och alla andra som har sålt bort Ryssland? Att han har höjt levnadsstandarden i Ryssland? Att han tar ställning och markerar att Ryssland är ett eget land och inte någons marionett?

  Ni måste ju ändå fatta att Putin V A N N presidentvalet 2000, Putin V A N N omvalet 2004, om han väljs nu så är det det ryska folket som V Ä L J E R honom.

  Visst, det råder inte svensk ”demokrati” i Ryssland, men denna skendemokrati vill ryssarna ändå inte ha.

  Men självklart, ett svagt Ryssland är vad ni i Sverige vill ha, ni bryr er inte om invånarna som kommer gå under när oligarkerna återigen tar över. Typiskt, typiskt hycklande svenskar… Gå gnäll på Nordkorea och Kina, eller ett minst tiotal andra länder som är odemokratiska istället.

  • Mitt problem med Putin, eller Medvedev, eller tja… de styrande i Ryssland, är att de kränker mänskliga rättigheter. Människor riskerar att tystas, misshandlas, kidnappas, dödas ifall de protesterar, skriver eller säger något som makthavarna i Ryssland inte gillar. Och med tanke på hur valobservatörer anser att valen i Ryssland, tex det 2008 men även tidigare val, har varken varit fritt eller demokratiskt…
   Anledningen till varför många i Sverige uppmärksammar vad som sker i Ryssland är nog, enligt min mening, för att Ryssland ligger oss nära. Det ligger bara en färjetur bort. Detta är varför jag fortsätter skriva och uppmärksamma det som sker i Ryssland.
   Men om du läser min blogg så kan du upptäcka att jag även skriver om Kina, Belarus, Nordkorea, Burma och andra länder som också kränker de mänskliga rättigheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s