Pinsamt Sverige! Vapen ska inte säljas till diktaturer

Viktigaste nyheten idag är faktiskt inte Juholt utan det faktum att en delegation från Saudiarabien är på besök i Sverige just nu för att ”titta” på svenska vapen. Vad tusan håller Sverige på med? Jag blev riktigt arg när aktuellt berättade detta. Sverige som har lagar som faktiskt säger att vi inte ska exportera vapen till diktaturer. Så vad tusan gör en delegation från Saudiarabien här?!?!?!

Heja Svenska Freds som i princip skriker ut i protest mot detta. Nu gäller det bara att riksdagen, regeringen, politiker och myndigheter tar sitt förnuft till fånga och inser hur fel det är att ta emot en delegation från en diktatur som ”bara” ska ”titta” på svenska vapen. Det är inte okej att representanter från en odemokratisk stat och som kränker mänskliga rättigheter kommer till Sverige för att ”titta” på svenska försvarssystem och stridsvagnar. Det är pinsamt att ens tänka tanken att vi ska sätta vapen i händerna på de som representerar ett land där politiska partier är förbjudna och demonstrationer är olagliga. Kroppslig bestraffning i form av piskning och amputering utdöms och dödsstraff tillämpas. Som regel sker avrättningarna i form av halshuggning för män och arkebusering för kvinnor.

Foto: Svenska Freds

Läs mer på svd, svt,
Läs gärna mina gamla blogginlägg gällande svensk vapenexport: Jag kräver att Sverige inför ett demokratikriterium: Inga fler vapen till diktaturer, Skärp kraven för svensk vapenexport, Sverige måste sluta sälja vapen till diktaturer, Sluta sälj vapen till diktaturer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s