Valfusk, valfusk och ännu mera valfusk här i Ryssland

Jag sitter nu här i presscentret där man hela tiden får rapporter från kandidater, partier och valövervakningsorganisationer gällande valet här i St Petersburg och Ryssland. Och snart börjar jag nog att gråta.

Nyss fick vi veta att en kandidat har blivit grovt misshandlad av polisen. Vi har även fått höra om hur en ordförande för en valnämnd (tror jag att det var) har vägrat fuska, vilket är fantastiskt. Dock riskerar denna person nu fängelse för att ha vägrat valfuska, det är helt absurt!

Anton, som vi träffade igår, från Golos säger att detta val är en katastrof. Vallokalerna har haft ”slut” på valsedlar tre timmar innan de ska stänga vilket innebär att väljare inte kan rösta. Valobservatörer som har fått vara i vallokaler under hela dagen har blivit utkastade vid 18-tiden i en del vallokaler. Varför? För att det troligtvis är dags att börja fuska då. Personer som är avlidna har lagts till i röstlängder.

Det sägs att 3800 personer, anställda på en fabrik, har blivit tillagda i vallängder i två-tre vallokaler. De blev körda i buss, och röstade två-tre gånger.

En kandidat här i St Petersburg från partiet Rättvisa Ryssland uppmanar till bojkott av valresultatet. Och jag kan förstå honom. Av allt som man får höra här, så kan man inte lita på resultaten, varken lokalt eller nationellt. För jag vet inte om det verkligen har varit ett val här i Ryssland idag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s