Delta i solidaritetsmanifestationen för de politiska fångarna i Belarus

Belarus manifestation

Boka in den 19 januari i era kalendrar för då är det dags att visa ditt stöd! Det har då gått exakt en månad sedan det riggade presidentvalet i Europas sista diktatur Belarus (Vitryssland). Demonstranter, journalister och presidentkandidater fängslades. Efter valet så har lägenheter till människorättsaktivister och journalister genomsökts. Människorna i Belarus tystas men vi kan tala för dem.

Visa din solidaritet genom att delta i solidaritetsmanifestationen på Norrmalmstorg i Stockholm den 19:e januari kl. 16.30

Med tanke på att tusentals människor slöt för att demonstrera när ett främlingsfientligt parti demokratiskt valdes in i Sveriges riksdag så hoppas jag att ännu fler dyker upp på onsdag för att visa sitt stöd till de som fängslas för att de kämpar för demokrati i en diktatur alldeles i närheten.

Preliminära talare är bland annat: Birgitta Ohlsson (EU-minister), Urban Löfqvist, (Reportrar utan gränser), Martin Uggla, (Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter), Anna Drufva (SILC), Isabel Sommerfeld (infobelarus.nu) och Olga Klaskovskaja (syster till Aleksandr Klaskovskij – polisen som misshandlades och fängslades efter att han försökt tala sina kolleger till rätta på torget i Minsk vid demonstrationen den 19:e december. Han står nu med på listan över huvudmisstänkta som riskerar 15 års fängelse).

Vi ses den 19 januari kl. 16.30 på Norrmalmstorg i Stockholm!

Mer information om manifestationen hittar du på infobelarus.nu

Läs gärna mina tidigare blogginlägg om Belarus: “Öppet brev från grundaren av Belarus Free Theatre”, “Dubbelmoral av Sverige?”,Fler borde uppmärksamma situationen i Belarus”

2 thoughts on “Delta i solidaritetsmanifestationen för de politiska fångarna i Belarus

  1. Ping: Акция солидарности с белорусским народом в Стокгольме | Альтэрнатыўн

  2. Ping: Акция солидарности с белорусским народом в Стокгольме | Альтэрнатыўн

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s