Överallt kan man läsa om Ryssland

Kanske är det för att valet till duman närmar sig, eller för att Putin och Medvedev har gått ut och sagt att de vill byta jobb med varandra, men helt plötsligt kan man läsa om Ryssland i allt ifrån Västmanlands Läns Tidning, SVT till DN. Överallt är Ryssland, känns det nästan som.

Egentligen är det bra. Okunskap, apati och tysthet är sådant som gör det möjligt för icke demokratiska ledare till att fortsätta styra och ställa. Ju fler som blir medvetna om vad som sker, i bland annat Ryssland, desto bättre. Om det är något som man bör läsa, om man vill förstå hur politiken fungerar i Ryssland, ja då tycker jag att man faktiskt ska läsa ett blogginlägg. Journalisten Kalle Kniivila har skrivit ett oerhört bra blogginlägg om varför Putins parti (som han för övrigt inte ens är medlem i!), egentligen inte är ett parti. Och lite snyggt och diskret även visar varför Ryssland egentligen inte riktigt är en demokrati. Läsvärt!

1 tanke på “Överallt kan man läsa om Ryssland

  1. Den journalist, som du hänvisar till är pro-västerländsk och därmed ger bild ur sitt eget västerländskt perspektiv. Eftersom jag är själv rysk så kan jag garantera att jag förstår Ryssland mer än 100 Kalle tillsammans. Putin är inte omtyckt av ryska folket, men man litar på honom ändå, därför att han kan hålla USA på ett lämpligt avstånd. Avskummet, som Nemtsov, jobbar åt USA och väst. Genom att låta världen förstå att han (Putin) kommer att ställa upp i presidentvalet, smällde han USA på fingrarna, som de sträckte för mycket mot ett suveränt land.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s